Gönderen Konu: güzelim eser mahfolmuş bence:'( (element adlı grubun yaptıgı şarkıya bakın!!!)  (Okunma sayısı 2728 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sacraments21

• Favori Oyunu

Favori Karakteri

Claudia Wolf

Bitirdiği SH oyunları

[SH1][SH2][SH3][SH4][SHO]

• E-Posta
Hakaret edilmediği sürece sorun yok... "Allah belalarını versin" gibi laflar var. Bunlar ağır.

nie be paşam . ibrahim tatlıss dedi 20bin sattı.ismail yk dedi kapalı gişe.:)

Çevrimdışı junmisugi84

• Yarım gönülle bir öpüş.

• Favori Oyunu

Favori Karakteri

Vincent

Bitirdiği SH oyunları

[SH1][SH2][SH3][SH4][SHO][SHH]

• Captain Tsubasa Türkiye
Silent Hill TR'ye yakışmaz ;)

Çevrimdışı Tanshaydar

• Isaac, make us whole again

• Favori Oyunu

Favori Karakteri

Travis Grady

Bitirdiği SH oyunları

Tüm Seriyi Bitirmiştir

• Tanshaydar'ın Mekânı
    • E-Posta
Direk insan olana yakışmaz diyelim :P Beğenmemenin de bir ölçüsü olabilir bence.
Silent Hill Origins'i anlamayan Silent Hill'i anlamamış demektir...
Silent Hill, her şeyden önce özveri ister. (Xuchilbara)

Çevrimdışı mRve

• KaranLığım YaLnızLığım

• Favori Oyunu

Favori Karakteri

Lisa Garland

Bitirdiği SH oyunları

[SH1][SH4]

berbat oLmuş ya böyle güzel bi müziğe böyle saçma sözler. güzeLim Silent hiLL'in müziğini ne haLe getirmisler saçma sözlerle
Heryer renkli olsa da "KARANLIK"ta ne görebilirsin ki?
http://i409.photobucket.com/albums/pp177/rockforever_01/sh3toiletgj2.gif

bence de kötü olmuş şarkı ne hale gelmiş resmen katletmişler  :icon_-1:

Çevrimdışı Leka Mermerbaki

• Sigarayı bırakmıycaz mı artık?

• Favori Oyunu

Favori Karakteri

Laura

Bitirdiği SH oyunları

[SH1][SH2][SH3][SH4][SHO][SHH]

• Sessiz Tepe
    • E-Posta
.....filmi için millet kaç yıl uğraştı.aman alalım yapalım bak güzel olacak

Oyunun filmi yapılması konusunda daha önce yapılmış ciddi ve resmi teklifler hakkıdna bilgin var mı?
Herşey gitmekle başlar...

Çevrimdışı sacraments21

• Favori Oyunu

Favori Karakteri

Claudia Wolf

Bitirdiği SH oyunları

• E-Posta
tam hatırlamıyorum ama.sanırım filmin dvd versyonun ekstralarda anlatıyordu.bi yerdede okumuş olabilirim.
ikna edende zaten yönetmenmiş galiba. onun dışında önceden deneyenler varmı bilemiyorum.

Çevrimdışı Sphynxinator

• Favori Oyunu

Favori Karakteri

Leonard Wolf

Bitirdiği SH oyunları

[SH1][SH2][SH3][SH4]

Sagopa da güzelim "Theme of Laura (Reprise)" müziğinin içine etmişti... >:(

Çevrimdışı wzzk

• life could be simple, go with the flow...

• Favori Oyunu

Favori Karakteri

Henry Townshend

Bitirdiği SH oyunları

Şarkı hakkında kişisel görüşümü belirteyim, cover versiyonunu ben de beğenmedim, özellikle de ney gibi bir enstrümanla şarkıyı kendilerine mal etme uğraşı bana çok saçma geldi.

Daha konunun ilk cümlesini okuduğumda aklıma hemen telif hakkı konusu gelmişti.
Bahsi geçen grubu kesinlikle tanımam bilmem ama sırf bu şarkı için telif hakkı alıp almadıklarını merak ettiğimden biraz araştırdım ve sonucunda şarkının telif hakkını veya gerekli izinleri aldıklarına ikna oldum.
Malum cover için oldukça tepki almış olmalılar ki bahsi geçen her yerde "Şarkı için gerekli tüm izinler alınmıştır." şeklinde hede hödölerde bulunmuşlar.

Orijinal eserden bihaber olarak bu cover'ı dinleyip beğenen insanlar birazcık bilinçliyse daha sonra da grubu merak edip araştırma yapacak ve bu şarkının cover olduğunu bir şekilde öğrenecektir.Çünkü bunlar çoktan yazılıp çizildi.Bugün 10 yaşındaki bir çocuk bile bu araştırmayı rahatça yapabilir.
Bilinçsiz dinleyici için ise yapacak birşey yok.Çünkü beğendiği, hoşuna giden(!) müzik konusunda her zamanki gibi yüzeysel davranacak ve belki de çok kısa bir süre sonra sıkılıp dinlemeyi bırakacaktır. (bkz: popüler kültür)

Burada kim kimin reklamını yapmış konusuna gelirsek bu arkadaşlar göründüğü gibi Konami veya SH' in reklamını yapmamışlardır çünkü (araştırıken farkettim) sanki parçanın Akira Yamaoka tarafından bestelendiğini maalesef biraz örtbas etmeye çalışmışlar.
Yani görünenin tam tersine, var olan hazır birşeyi kullanarak onun üzerinden kaymak yemeye çalışmışlardır.Neden böyle söylüyorum; beğendiğiniz veya sevilen bir şarkıya cover yapabilirsiniz, insanlara duyurmak için bunu konserinizde çalabilirsiniz ama tutup da ticari amaçlı çıkardığınız albümünüze koyarsanız bu hareketiniz elbette farklı algılanacaktır.
Ha bu grup ne kadar başarılı olur bilemem ama şöyle bir acı gerçek de var, ülkemizde müzik piyasasının bugünkü hali ortada.Bugün yükünü almış müzisyenler bile endişeliyken müzik sektörüne yeni giriş yapan insanların ise tutunmaları çok zor oluyor.Aslında bu global bir problem fakat ülkemizde iyice içinden çıkılmaz bir hal alıyor.
Bu durum Türkiye'de ticari amaçlı müzik yapan herkes için ciddi bir handikap haline geliyor.
Hal böyleyken sizce bu insanlar ne kadar albüm satışı yapabilir?Yaptıkları işi ne kadar sürdürebilirler?

Şayet grup tek atımlık bir tabanca değilse (konserler, belki ilerleyen yıllarda çıkabilecek yeni albümler ile) birkaç yıl içinde bir yerlere gelebilir.Ya da dağılıp gider.
Bir tek albümden sonra grup dağılsa da bu şarkı grubun One Hit Wonder'ı bile sayılmayacaktır çünkü kendilerine ait bir eser değildir.
SilentHillTr fanları olarak parçayı sahiplenmek ne haddimize, lütfen yorum yaparken biraz duyarlı olalım. 
Özür dilerim biraz uzun oldu ama umarım düşüncelerimi ifade edebilmişimdir.
Toparlamak gerekirse son sözüm "Taklitler aslını yaşatır." olacak.

Çevrimdışı Xuchilbara

• Genel Moderatör
  • also called "Valtiel"

• Favori Oyunu

Favori Karakteri

Ernest Baldwin

Bitirdiği SH oyunları

Tüm Seriyi Bitirmiştir

• E-Posta
Bir eserin kopyalanıp yapıştırılması, malesef bu ülkede rahatsız edici olmadığı gibi (gönder gelsin); rahatsızlık duyduğunuzu belirttiğiniz anda  kınanıyorsunuz ne yazık ki. Göz önünde olan, popüler olan eserlerin neredeyse yarısı alıntı, hatta kliplerin bile en ufak ayrıntılarına kadar taklit edildiği, edilmeye çalışıldığı bir ortamda buna da şaşırmıyorum elbette. Bunları bir kenara bırakalım. Fanlar olarak, işin legalitesini de bir kenara bırakalım. Zaten ilk düşünülen bu olmaz genelde. Fanlar olarak diyorum, yani bir şeye duygusal anlamda bağlı olan adamlar olarak, o şeyi sahiplenen insanlar olarak..

O şey artık sizin bir parçanız olur, hayal gücü denizinizde bir kayık olur, gizli mabediniz olur. Kısacası sizin ve sizin gibilere ait, size özel ve keşfedilmemiş bir şey olur. Sonra bunun bulunup gün yüzüne çıkartılması, sanki sizi ve fanı olduğunuz o şeyi  deşifre etmiş ya da ne bileyim, büyüsünü bozmuş olur. Kızgınlık ise, bu keşif yapılırken, o daha derinlerdeki şey gün yüzüne çıkarılmaya ve elbette ki faydanılmaya çalışılırken  bu süreçte gördüğü tahribattan. Bu yüzden de de bu fan dediğimiz adam, en düz mantıkla şöyle diyor : " Madem buna kalkışıyorsun, bari hakkını vermeye, havasını bozmamaya çalış" Örneğin, şarkının üzerine, cikletlerin arkasındaki o şakalara benzeyen sözler koymak yerine, parçayı farklı tonlarda, riflerde bir remix gibi yapmalarını daha uygun bulurdum.  Güzel olmuş, çirkin olmuş... Bu, özgün bir şeyi popülerleştirmeye çalışmanın bedelidir, ne olursa olsun her şey bu bedeli öder.

İşin özü, söz konusu kurumların veya kişilerin koruyuculuğunu üstlenmek veya legalistlik yapmak değil bence. Tam tersine, yukarıda saydığım nedenlerden, herkes kendisini düşündüğü için eleştiriyor. Hızını alamayan da verip veriştiriyor. Onlar fan olduğu için onlara da Eyvallah!

« Son Düzenleme: Ocak 17, 2010, 09:02:15 ÖS Gönderen: Xuchilbara »

Çevrimdışı thanatos

• Silence, is also a sound..

• Favori Oyunu

Favori Karakteri

Heather Morris

Bitirdiği SH oyunları

[SH1][SH2][SH3][SH4][SHH]

• E-Posta
boyunları devrilsin >:(

Çevrimdışı sacraments21

• Favori Oyunu

Favori Karakteri

Claudia Wolf

Bitirdiği SH oyunları

• E-Posta
boyunları devrilsin >:(

böyle az beddua yemedim be:)

Çevrimdışı ugurcuk

• Don't you know I'm loco?

• Favori Oyunu

Favori Karakteri

Laura

• E-Posta
Looney, lunatic turned sick Psycho, crazy in the head, I go
Can't keep my head straight from the laws I break
You too, y'all twistin' up my mind state! Don't sick!

Çevrimdışı thanatos

• Silence, is also a sound..

• Favori Oyunu

Favori Karakteri

Heather Morris

Bitirdiği SH oyunları

[SH1][SH2][SH3][SH4][SHH]

• E-Posta
biraz ağır bi beddua oldu ama yasal kapsamda telif hakkını almadan kullandıkları için bu gruba dava açılsa boyunları devrilmekten beter olurlar. :)

İleti Birleştirildi: Şubat 10, 2010, 04:16:27 ÖS
bu arada wzzk nin yukarıda yazdığını şimdi gördüm telif hakkını almışlar ettiğim ateşleri geri alıyorm i am sorry element
« Son Düzenleme: Şubat 10, 2010, 04:16:27 ÖS Gönderen: Tanshaydar »

Çevrimdışı Sphynxinator

• Favori Oyunu

Favori Karakteri

Leonard Wolf

Bitirdiği SH oyunları

[SH1][SH2][SH3][SH4]

Acaba Sagopa, "Theme of Laura (Reprise)" şarkısını alıp, "Bebeğim Öldü"yü yazarken, şarkının telif hakkını da almış mıdır?